Una dintre cele mai importante modalitati prin care consumul masinii tale poate fi redus tine strict de stilul in care conduci! Aceeasi masina dotata cu acelasi motor si condusa in conditii similare de trafic poate avea un consum diferit in functie de persoana care se afla la volan, astfel ca este important sa intelegi ca un sofer care anticipeaza poate plati mai putini bani pe carburant!

O accelerare puternica atunci cand pleci de pe loc nu este deloc benefica daca vorbim despre consumul de carburant, astfel ca este important sa pornesti ferm, dar nu brusc si nici cu scartait de cauciucuri. Mai mult decat atat, daca un sofer accelereaza puternic in conditii de trafic aglomerat fiind nevoit sa franeze cativa metri mai incolo nu doar ca va obtine un consum mare si nejustificat, ci se va expune pe sine si pe ceilalti participanti la trafic unor riscuri inutile.

Alt aspect care trebuie avut in vedere daca doresti sa reduci consumul de carburant al masinii este legat de frana de motor! Aceasta actioneaza in momentul in care masina se afla in viteza si coboara usor din turatie, astfel ca daca semaforul aflat la distanta urmeaza sa afiseze culoarea rosie este inutil sa accelerezi in continuu pana cand ajungi in dreptul lui si sa franezi puternic ulterior. Pe langa consumul crescut de carburant vei aduce si uzura pieselor.

Mentinerea unei viteze constante este un alt criteriu ce trebuie avut in vedere, astfel ca un sofer care anticipeaza din timp nevoia de a frana sau de a opri dat fiind faptul ca urmeaza o portiune aglomerata sau ca semaforul urmeaza sa isi schimba culoarea va obtine un consum redus de carburant. Mai mult decat atat, un motor care merge constant consuma mai putin carburant, deoarece nu trebuie decat sa mentina viteza nefiind nevoit sa puna in miscare toata greutatea masinii.

Prin urmare, un sofer care anticipeaza, foloseste frana de motor si merge cu o viteza constanta va putea scadea consumul de carburant al masinii, platind astfel mai putini bani pentru motorina sau benzina comparativ cu un sofer care accelereaza puternic pentru a frana ulterior brusc.