Anvelopele masinii tale reprezinta unul dintre cele mai importante elemente de siguranta atunci cand te afli in trafic, deoarece acestea asigura contactul dintre sol si intreg ansamblul automobilului. Prin urmare, cauciucurile au potentialul de a afecta chiar si performantele unei masini alaturi de siguranta, asadar este important ca acestea sa fie adaptate in functie de sezon si schimbate atunci cand nivelul de uzura a atins anumite cote.

Importanta cauciucurilor de iarna in sezonul rece nu poate fi trecuta cu vederea, sub nicio forma. O anvelopa de vara este construita din materiale care se comporta diferit in fata temperaturilor scazute, astfel ca aderenta este foarte mult afectata, iar riscul unor accidente creste considerabil. Asadar, in momentul in care frigul se instaleaza este necesar sa iti montezi anvelope de iarna aflate in conditii bune. Profilul unei anvelope de iarna este total diferit de cel al unei anvelope de vara.

Mai mult decat atat, anvelopele pe care le montezi trebuie sa aiba anul de fabricatie cat mai recent, deoarece de-a lungul timpului cauciucul imbatraneste si apar crapaturi pe suprafata acestuia. O problema frecventa apare in cazul rotii de rezerva, deoarece unii considera ca daca o anvelopa arata bine, inseamna ca se va comporta bine. Aceasta poate sa aiba un nivel de uzura foarte mic, dat fiind faptul ca nu a fost folosita, insa de-a lungul timpului materialul imbatraneste chiar si in aceste conditii, astfel ca apar crapaturi, iar acest lucru este mai accentuat in cazul rotilor de rezerva expuse la exteriorul masinii.

Presiunea este un alt factor care trebuie avut in vedere atunci cand te deplasezi cu masina, astfel ca intotdeauna trebuie sa respecti valorile indicate de catre producator. Daca vei circula cu masina incarcata atunci trebuie sa cresti presiunea in anvelope pentru a proteja atat janta masinii, cat si cauciucul, insa aceasta presiune trebuie sa respecte valorile admise. Pentru a afla care sunt acestea trebuie sa consulti cartea masinii sau pur si simplu sa intrebi un expert in acest domeniu care iti poate oferi sfaturi utile. Asadar, iata cateva aspecte importante legate de anvelopele masinii tale pe care nu le poti trece cu vederea.