O masina noua presupune in mod automat o serie de avantaje foarte importante pe care nu ti le poate oferi o masina – second, asadar daca te afli in situatia de a cumpara un nou autovehicul, dar nu esti inca hotarat daca sa optezi pentru unul rulat sau pentru unul nou, atunci trebuie sa iti spun ca avantajele unui masini noi reprezinta aspecte de luat in considerare.

Unul dintre aceste avantaje, poate chiar cel mai important dintre toate, este perioada de garantie a unei masini noi. Cu alte cuvinte, atunci cand ti-ai achizitionat un autovehicul nou vei beneficia de cativa ani de garantie, bineinteles respectand toate conditiile aferente acestui lucru. Prin urmare, vei scapa de grija costurilor uriase ce pot aparea dintr-o clipa in alta. In cazul nefericit in care se defecteaza o piesa importanta a masinii, garantia va acoperi costurile cu reparatia, asadar confortul unui posesor de masina noua este mult mai mare daca privim din acest punct de vedere.

Mai mult decat atat, o masina noua nu prezinta urme de uzura, astfel ca toate elementele interioare, exterioare, cat si partea tehnica sunt impecabile. Prin urmare, cu toate ca vei face un efort financiar mai mare decat in cazul unei masini la mana a doua, vei avea garantia unui lucru nou si impecabil din punct de vedere estetic si tehnic. In momentul in care te afli in interiorul masinii vei constata ca nu exista lovituri, elemente din plastic crapate sau indoiate ca urmare a unei utilizari de lunga durata.

Perioada de exploatare a unei masini noi este din start mai mare decat cea a unei masini la mana a doua. Altfel spus, atunci cand un autovehicul este nou, fara kilometri la bord, va suporta o perioada destul de mare de exploatare – in functie de necesitatile proprietarului si de distantele pe care acesta le parcurge – pana va ajunge din urma o masina second hand cu un kilometraj ce depaseste uneori sute de mii de kilometri.

Iata, deci, cateva dintre avantajele unei masini noi: perioada de garantie ce ofera siguranta si confort financiar in cazul unor defectiuni aparute din senin, o masina fara uzura tehnica si fara probleme estetice precum si o durata de exploatare mai mare!