Achizitionarea unei masini este un pas destul de important din punct de vedere financiar, astfel ca inainte de a lua o decizie este necesar sa fii cat mai informat in legatura cu avantajele si dezavantajele unei masini second hand. Avantajele sunt numeroase si de multe ori cantaresc foarte greu in decizia unei persoane de a-si cumpara un model la mana a doua, iar in cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva dintre acestea.

Principalul beneficiu pe care ti-l ofera o masina second hand este pretul de achizitie mult mai mic comparativ cu cel al unei masini noi. Cu alte cuvinte, suma de bani pe care ar trebui sa o investesti intr-un automobil nou este suficienta pentru a-ti cumpara o masina la mana a doua mult mai bine cotata pe piata. Acest avantaj este adesea avut in vedere de catre toti cei care doresc achizitionarea unei masini.

De asemenea, masina second hand iti ofera un nivel de echipare crescut la preturi mai mici. Mai exact, in cazul unui astfel de automobil dotarile nu vor fi valorificate la pretul lor real care uneori trece de cateva mii de euro, bineinteles in functie de tipul de automobil si producator. Cumparand un model la mana a doua vei beneficia de o sumedenie de optiuni care te-ar fi costat o suma mare de bani in cazul unui model nou, cumparat direct de la producator.

Pretul de achizitie este mai mic dupa cum aminteam atenterior, insa asta nu inseamna ca trebuie sa iti indrepti privirile catre modele vechi. Devalorizarea unei masini noi este un proces relativ rapid, astfel ca o masina ce a iesit pe portile fabricii in urma cu aproximativ trei sau patru ani va avea un pret mult mai accesibil in prezent. Cu alte cuvinte, o masina second hand veche de trei ani, dar a carui nivel de echipare este foarte atractiv reprezinta o alegere potrivita pentru cei care nu dispun de bugetul necesar unui autovehicul nou sau pur si simplu prefera sa nu-l achizitioneze din diferite motive.

Iata, deci, unele dintre avantajele importante ale masinii la mana a doua pe care trebuie sa le ai in vedere.