Farurile masinii reprezinta unul dintre cele mai importante elemente de design, deoarece prima impresie pe care ti-o faci despre un anumit model cu siguranta include si existenta farurilor precum si felul in care acestea arata. Prin urmare este important ca farurile sa fie mentinute in cea mai buna conditie pentru a oferi un aspect estetic placut masinii. Imagineaza-ti un autovehicul care arata impecabil, cu vopseaua stralucitoare, dar cu farurile incetosate, ingalbenite sau pline de condens! Intregul aspect se schimba, asadar iata un motiv pentru care farurile sunt importante.

Pe langa aspectul masinii, farurile sunt foarte importante pentru vizibilitatea pe care ti-o ofera pe timpul noptii, dar si pentru faptul ca te va fac mai vizibil pentru ceilalti participanti la trafic. De fapt, vizibilitatea este principala functie a acestora, insa vizibilitatea poate fi afectata de un far in care s-a creat condens sau a carui sticla s-a ingalbenit de-a lungul timpului impiedicand fasciculul de lumina sa straba farul si sa fie proiectat pe sosea. Prin urmare, siguranta in trafic si aspectul estetic sunt doua mari elemente pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vorbim despre faruri.

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poti face este sa speli farurile ori de cate ori ai ocazia, indeosebi atunci cand circuli printr-o zona cu mult praf. Multi dintre conducatorii auto isi spala parbrizul atunci cand opresc sa alimenteze masina cu carburant, insa cati dintre acestia isi indreapta atentia si catre faruri? Asadar, cel mai simplu lucru pe care il poti face pentru a avea grija de farurile tale si implicit de siguranta ta in trafic este sa le speli pentru a creste vizibilitatea pe timpul noptii.

De asemenea, daca farul este crapat atunci acesta trebuie inlocuit, deoarece in caz contrar mizeria, praful de afara sau umezeala vor patrunde in interior si vor determina fie aparitia condensului, fie ingalbenirea farului si asa mai departe. Prin urmare, un far care este crapat trebuie schimbat pentru a evita problemele ce tin de vizibilitate scazuta, dar si pe cele care tin de partea estetica – o masina cu un astfel de far capata un aspect vechi.