O masina necesita o serie de investitii din cand in cand, iar acestea nu sunt doar legate de pretul de achizitie sau de carburantul pe care il folosesti, ci si de ingrijirea periodica a acesteia. Daca iti doresti sa te bucuri cat mai mult timp de o masina functionala atunci este important sa ai grija ca aceasta sa functioneze la parametrii optimi optand la timp pentru executarea reparatiilor.

Schimbul de filtre si de ulei al masinii tale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere, astfel ca atunci cand numarul de kilometri o impune nu trebuie sa mai stai prea mult pe ganduri. Adesea acest numar variaza usor, insa regularitatea reviziei la timp este unul dinte factorii pozitivi care vor prelungi durata de exploatare a unui automobil. De asemenea, este important ca atunci cand schimbi uleiul sa optezi si pentru inlocuirea filtrelor, deoarece schimbul acestora abia la a doua revizie este un factor care poate influenta negativ fiabilitatea.

Presiunea in anvelope este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vorbim despre grija pe care o acorzi masinii tale. O presiune scazuta inseamna un consum mai mare, un grad ridicat de uzura al anvelopelor precum si posibilitatea de a lovi jantele mai usor si mai repede. O presiune mai mare te poate expune unor riscuri precum explozia, asadar este important sa mentii intotdeauna presiunea la parametrii indicati de producator. Aceasta variaza in anumite circumstante, astfel ca atunci cand masina este incarcata se opteaza pentru o presiune mai mare, dar niciodata peste valorile recomandate de producator.

Crapaturile care apar pe parbriz sau pe celelalte geamuri ale masinii trebuie reparate intr-un timp foarte scurt, iar cea mai buna solutie este inlocuirea imediata a acestuia. O crapatura aparuta, cu toate ca initial este mica, se va intinde de-a lungul timpului ajungand chiar sa acapereze intregul parbriz sau geam, asadar oricum va intrebui sa inlocuiesti geamul mai devreme sau mai tarziu. In concluzie, acestea sunt cateva dintre lucrurile pe care le poti face pentru a prelungi viata automobilului tau sau, mai corect spus, perioada de utilizare.