Aspectul estetic pe care il are o masina este aproape la fel de important ca si partea tehnica, astfel ca intretinerea unei masini nu se limiteaza doar la revizii periodice si reparatii de calitate, ci trebuie sa includa si o grija sporita in ceea ce priveste pastrarea intr-o forma cat mai buna a elementelor interioare si a tapiteriei scaunelor. O masina ingrijita are un pret de revanzare mai mare, astfel ca o intretinere eficienta atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic poate inseamna o protectie a investitiei.

Exista produse care protejeaza vopseaua masinii, iar dintre acestea amintim despre ceara auto ce se aplica in mod direct pe caroserie. Jantele din aliaj pot fi curatate cu solutii speciale, astfel incat acestea isi vor pastra stralucirea o perioada mai lunga de timp oferind autoturismului un aspect placut.

In ceea ce priveste interiorul trebuie avut in vedere, inainte de toate, starea tapiteriei. Aceasta este unul dintre cele mai importante lucruri ce are potentialul de a schimba in totalitate modul in care arata o masina. Altfel spus, o tapiterie uzata excesiv, murdara si eventual cu diferite zone rupte va avea un impact negativ puternic in ceea ce priveste aspectul estetic. Prin urmare, este necesara o curatare profesionala periodica, indeosebi daca masina este dotata cu o tapiterie deschisa la culoare pe care murdaria se observa mult mai bine.

Bordul si elementele din plastic pot fi curatate cu ajutorul diverselor produse special destinate acestui scop, precum si cu lavete care nu zgarie suprafetele de acest fel. Mai mult decat atat, in timpul zilelor calduroase de vara este indicat sa folosesti un parasolar care sa protejeze aceste elemente din plastic ce pot fi afectate de caldura excesiva sau razele solare.

Covorasele auto sunt importante atat datorita culorilor care trebuie sa fie in concordanta cu cele ale interiorului, cat si pentru faptul ca protejeaza de praf si uzura excesiva mocheta care acopera podeaua masinii. Iata, deci, doar cateva lucruri simple pe care le poti face fara prea mari batai de cap pentru a pastra aspectul estetic al masinii tale o perioada cat mai indelungata de timp.