Atunci cand te afli in fata unei masini noi si a unei masini second hand trebuie sa stii ca fiecare are propriile avantaje si dezvantaje. Pornind de la acestea poti face decizia corecta, astfel ca daca vrei sa iti cumperi un automobil trebuie sa fii cat mai informat in legatura cu beneficiile pe care ti le aduce si, foarte important, trebuie sa ai permanent in minte necesitatile tale sau ce anume astepti de la o masina.

Cele mai mari si totodata cele mai importante avantaje ale acestor doua modele consta in pretul de achizitie si garantia. Masina second – hand va avea un pret mult mai mic care se potriveste perfect in banii pe care esti dispus sa ii cheltui, insa cea noua are garantie care te scapa de problemele ulterioare si iti poate oferi un confort financiar mai mare decat modelul la mana a doua.

Imediat ce ai cumparat o masina deja folosita te poti astepta oricand sa apara defectiuni. Rulajul fiind mare si uzura pieselor este pe masura, astfel ca in orice moment pot aparea defectiuni foarte costisitoare care sa reprezinte un efort financiar destul de mare. Mai mult decat atat, chiar dupa ce ai reparat o astfel de problema nu garanteaza nimeni ca intr-un interval de timp foarte scurt nu pot aparea si altele, asadar iata un principal dezvantaj al masinii second hand. Masina noua sta grozav la acest capitol, deoarece garantia ii acopera pe o perioada de cativa ani toate aceste costuri de reparatii, bineinteles in situatia in care defectiunile apar.

Asadar, inainte de a lua o decizie trebuie avute in vedere aceste considerente: pret vs garantie. Bineinteles ca lista ar putea continua, astfel ca alte avantaje la fel de importante sunt reprezentate de istoricul masinii sau nivelul de echipare. In cazul unei masini noi cunosti istoricul care este practic inexistent, insa in cazul unei masini second hand nu va trebui sa platesti sute sau chiar mii de euro pentru a o dota corespunzator in functie de cerintele si nevoile tale. Toate aceste optiuni intra in pretul de achizitie ale unei masini second – hand care este oricum incomparabil mai mic cu cel al unui model nou.