O masina are o serie de costuri generate de intretinerea ei, costuri fara de care partea tehnica, siguranta in trafic si aspectul estetic ar fi puse in pericol. Dintre aceste costuri amintim si cele necesare cu intretinerea farurilor, bineinteles mult mai mici comparativ cu altele. Farurile reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale unui autovehicul atat datorita faptului ca lumineaza drumul pe timp de noapte si iti fac masina vizibila pentru ceilalti participanti la trafic, cat si pentru aspectul general pe care il ofera.

Una dintre cele mai frecvente probleme care apar in cazul farurilor de masina o constitutie craparea acestora, fapt care permite patrunderea umezelii in interior si formarea condensului. Din cauza acestui condens farul masinii va capata un aspect neplacut, iar functionalitatea lui poate scadea, astfel ca este foarte important sa schimbi farul in momentul in care acesta s-a fisurat. De asemenea, ingalbenirea lui sau acumularea prafului si a mizeriei in interior sunt alte aspecte neplacute care pot avea loc ca urmare a unei fisuri.

Pe langa inlocuirea unui far defect, soferii pot face un lucru mai simplu pentru un far functional, dar care adesea este trecut cu vederea. De fiecare data cand acestia decid sa isi spele parbrizul ar trebui sa ia in considerare si spalarea farurilor, deoarece acestea se afla la un nivel mai apropiat de sol, iar o mare parte a prafului se poate depunde cu usurinta pe faruri scazand astfel intensitatea luminoasa si afectand vizibilitatea. O simpla spalare a farurilor se poate dovedi a fi extrem de utila, asadar iata un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere.

De asemenea, tot din aceasta sfera merita sa amintim si despre functionalitatea luminilor. Un far impecabil, ca nou, este inutil daca luminile nu functioneaza. Prin urmare, de fiecare data cand se arde un bec este indicat sa il schimbi si becul opus care are are aceeasi sarcina. Altfel spus, daca s-a ars semnalizarea pe stanga atunci schimba totodata si becul de semnalizare de pe dreapta. Acest lucru este util, deoarece fiecare bec are o anumita perioada de functionare, astfel ca daca unul dintre ele s-a ars te poti astepta oricand ca celalalt sa cedeze la randul sau.