Intretinerea corespunzatoare a masinii tale este unul dintre principalele aspecte care determina perioada utilizare a acesteia. Altfel spus, o masina intretinuta precar va avea o perioada de exploatare mai mica datorita defectiunilor tehnice care pot aparea comparativ cu o masina la care intretinerea a fost executata corespunzator.

Spre exemplu, schimbul uleiului din motor precum si a filtrelor trebuie facut cu regularitate, deoarece uleiul este un element foarte important pentru fiabilitatea motorului si exploatarea acestuia o perioada cat mai lunga de timp. De asemenea, filtrele de ulei, de benzina, de aer si altele se schimba odata cu uleiul. Este important sa ai in vedere aceste aspecte daca iti doresti sa te bucuri cat mai mult de masina ta.

Mai mult decat atat, exista unele consumabile care tin de siguranta in trafic, iar dintre acestea amintim despre placutele de frana si discurile de frana. In momentul in care gradul de uzura isi face simtita prezenta aceste componente trebuie schimbate de urgenta pentru a evita situatiile periculoase.

Legat de intretinerea masinii putem sa amintim si despre aspectul estetic al acesteia, astfel ca un far ingalbenit poate sa ofere un aer vechi si neplacut automobilului. De fiecare data cand apare o crapatura a unui far acesta trebuie schimbat imediat, deoarece prin intermediul acelei crapaturi se infiltreaza umezeala care ulterior determina aparitia condensului. Pe langa umezeala mai amintim despre praf sau alte mizerii. Ulterior, toate aceste elemente negative vor duce la scaderea vizibilitatii pe timp de noapte, asadar iata inca un aspect important pe care nu il poti trece cu vederea.

Schimbul anvelopelor la timp este un alt factor care trebuie luat in considerare, astfel ca odata cu sosirea sezonului rece masina trebuie echipata cu anvelope de iarna, iar sosirea primaverii anunta momentul in care masina trebuie dotata cu anvelopele de vara. Fiecare acest tip de anvelope este constituit din materiale specifice pentru a oferi cele mai bune rezultate in functie de conditiile meteo, astfel ca un cauciuc de vara nu va putea oferi nici pe departe acelasi performante pe timp de zapada sau ger. Mai mult decat atat, pe langa performante te vei expune si unor riscuri suplimentare care pot fi usor evitate prin schimbarea anvelopelor la timp.